leder eget val av bostad för flyktingar till ökad segregation?

Ja. Och det tror jag personligen är en nackdel till att flyktingar ska välja bostadsort själv, man vill ju öka integrationen i samhället och att de väljer själva leder automatiskt att de drar sig till förorterna där man hittar egen släkt, vänner och bekanta. Med det blir det ju trångt i kommunerna en studie från Malmö högskola säger att det är alldeles för trångt i just dessa förorter. Men när man senare i tiden tittat på hur det går för familjerna som valt bostad själv, och familjerna som har blivit tillvalda en bostad så ser man att de som valt själva har utvecklats snabbare och kommit ut i arbetslivet på bara några år. Men sedan tror jag även att de drar sig dit för att hitta en sorts trygghet i ett främmande land, vilket är förståeligt när man inte kan språket och inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Det leder även till att man får hjälp och stöd med att förstå sig på landet och hur man tar sig till väga vilket successivt får folk in på arbetsmarknaden snabbare, och det behöver vi i dagens Sverige. Arbetslösheten har ökat och för att ekonomin ska komma upp på sina fötter igen behöver vi så mycket folk som möjligt ute i arbete.

Eller vad tror ni? Tycker du flyktingar ska få välja bostad själv eller att staten ska bestämma?

 


Kommentarer
Postat av: Daniella

De som kommer till Sverige bör inte få bestämma var de ska bo, de kan få ge förslag där de gärna skulle vilja bo och motivera varför just den staden, men jag tycker ändå att man som flykting ska tänka på att kommer du hit till Sverige ska du vara nöjd med att ens få stanna här, det ska inte spela någon roll var du bor.

Du vill stanna i landet för att du vill kunna bygga upp ditt liv som du aldrig haft eller en gång haft. Med det ska man priotera utbildningen, bostaden ska inte spela någon roll tills du blivit svenskmedborgare och har ett fast jobb. Det är då kan man söka till en ny bostad som vilken svensk som helst.



puss!

2008-12-11 @ 18:06:36
Postat av: pappa

bra gjort tjejen!

puss och kram

2009-04-03 @ 22:10:40
URL: http://renesans.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0