Piroztan bé!

Jehjni Ramazantan piroz be, hiwadarem hamotan rojeki xhostan hebe :)

Jaa, slutet av ramazan är här för detta år så självklart ska vi träffa farmor och mormor idag. Får försöka hinna plugga innan och efter, men jag ska även kanske till ladan med Ava (?) Någon sorts tjejkväll eller något där.. Får se hur det blir med det. Rätt skön dag, två timmars historia två timmars håltimme en timmes engelska och två timmars samhällskunskap.. Kom hem för en kvart sen och nu ska jag ner och käka något i guess.

Ojuste, till er som är 18 och äldre innan den 3 (?) september om två år, GLÖM ABSOLUT INTE ATT RÖSTA PÅ VALET! Det är erat samhälle som påverkas och tro mig varenda liten röst räknas, så tro inte ni inte kommer göra någon skillnad.
Skriv gärna i kommentarerna vilket parti ni håller på, själv är man stolt sosse! :D

Puss på er!

Love is taking on someones baggage..

be your own miracle

Kom hem för ett litet tag sen från skolan, slutade 3, helt skönt. Blev klar med boken som vi hade till svenskan igår och började med pappret idag. Den ska vara inlämnad på onsdag och jag trodde ALDRIG jag skulle hinna med både den, engelskan och samhäll. Men de gjorde jag, stolt över mig själv! Ska snart ner och glo lite på TV som jag äntligen känner att jag hinner med.. Sen ska jag plugga lite och träffa Ava en snabbis ikväll för att snacka lite. Adjö!

Love is giving of yourself..

Too many magazines at the same time

Tyyyypisk söndag säger jag bara! Helt dryg dag.. Började med att kolla på typ två filmer sen pluggade jag hur mycket som helst, var ju tvungen att läsa ut dom där jävla böckerna. Sen frågade Ava om jag ville gå ut och vi bor ju nästan grannar så vi träffades gick runt lite sen delade vi ut Arash jävla tidningar -.-. Men det var ändå skönt för då fick vi gå runt och prata lite, haha har alltid kul med den där åsnan för vi lyckas alltid börja snacka skit om folk hahaha, kärlek till dig nörd. Kom hem för ett litet tag sen, åt glass och nu ska jag nog plugga lite till innan jag går och lägger mig..

Peace and Love babes.




... Love is letting someone else in to your heart.

SHO

Snabbt inlägg innan jag slänger mig framför böckerna. Träffade rana idag, våra planer blev fuckade pga massa knas men det slutade med att man träffade på massa ändå så det va skoj. Känns som man har stött på alla den här helgen, roligt eftersom man knappt ser någon längre pga skolan.. Träffade maada oxå eftersom det va riktigt längesen vi hade setts, vi gick runt lite och tog sedan bussen tillsammans hem.. Förlåååt about the busshit hahahha :$

Aja, time to get down to bizniz ;) Medan alla festar -.- Well.. A girls gotta do what a girls gotta do..

Fun night

Jaa det var en rolig kväll igår, träffade på massa åsnor och lämnade av några åsnor på stationen. Otur som jag har så missade jag typ ALLA bussar från stationen och dom går ju så sällen på kvällen.. Orkade inte gå nått mer idag så gick in på kultur och fixa skjuts. Idag ska jag träffa Rana, vi ska typ åka in till stan och träffa hennes kille bla och några andra, sedan på kvällen blire väl plugg. Chockerande? Nej.

Är trött.. Måste folk alltid väcka mig med bomb sms? Skulle kunna leva utan det alltså.

Peace, love and sleep.

exhausteeed

Kom nyss hem från bögsgård (!?), ja det heter faktiskt så! Alla ettor skulle gå 1 mil + vägen dit som va ungefär 1 km att gå så det blev ca 1.2 mil. Heeelt tråkigt och riktigt onödig grej att hitta på känns det som. Men men, drog mig igenom skiten bara och nu är jag helt död. Ska träffa några åsnor ikväll, måste fan vila tills dess om jag ens ska orka ställa mig upp. Hmm, känner mig hungrig.. grr, food time :D

I love food time :$
See ya later aligator :D!


HAHAHAHA DET ÄR SÅ SYND OM DIG

Akar, du köper kepsar som om du negrarna tackar

men du vet väl att det är kurderna som systemet fuckar

så ta nåra steg bakåt för du ser dig själv som backar

FÖR AKTA JAG FLIPPAR A BROR JAG LACKAR

så lyssna nu o bli inte för upphetsad, du kommer snart få en smock

du tror du e svart men d känns som om jag e eminem o du e papa dock

haha va sägeru nu din lilla fjant

gå sug av tutten av en tant

så kanske du tjänar en slant

jag e lika vass som yxans kant

BAM

/Khaled Firooz


nananana! :D

Halloj i stugan! (omg that was so gay..) Kom nyss hem, va och köpte nya tights sen träffade jag Rana and miss Annie på burger king och dom satt och tjockade sig som vanligt med syltanen haha.. Alltså herregud vilka mobbade barn det finns, snälla vilken människa rymmer hemifrån och gömmer sig för alla, helt patetisk du är. MEN MEN livet är hårt vissa föds utan hjärna vad finns det att göra! JUUUUSTE, Elissa is in town :D Ska bli kul o träffa henne i helgen, hon är tönt.. Men det vet hon :D

In other news i shouldnt even be sitting here, i have school work to do as usuall.. Fick mer att läsa idag från samhällskunskapen :S Herregud alla våra läxor den här veckan är läsning man hinner verkligen inte! OCH ÄNDÅ SITTER JAG HÄR OCH FORTSÄTTER SKRIVA SOM EN IDIOT! :| stupidstupidstupid..
hihi vi har idrottsdag imorgon, SO not looking forward to that, vi ska gå en mil i skogen :S
Aja har iaf min älskade Julia som stöd under dagen :D

Well then, gotta bounce! Ska gå äta lite dolma höhö, sorry khaled! :D




pluggpluggpluggpluggplugg

Alltså jag försöker! Jag lovar jag försöker få mina inlägg att handla om något annat än skolan men de svååårt när större delen av ens liv revolverar runt skolan.. Fick tillbaka vårt samhällsprov, det oförberedda alltså. Fick MVG - så jag är jävligt nöjd nu när det var oförberett liksom. Slutade fyra drog till centrum köpte lite grejer till mig och mamma sen gick jag till biblioteket och pluggade lite tills karzan ringde och vi bestämde att ses eftersom att det var så längesen.. Saknat den där snubben så jävla mycket. Vääärldens bästa bror någonsin! Sen drog jag förbi ladan för att fixa en grej snabbt och såg att de hade tjejkväll haha.. Kom hem åt mammas hamburgare och nu sitter jag här! Ska göra engelska uppgifterna och läsa ur boken vi fick från svenskan, har räknat ut att om jag läser 50 sidor/dag så hinner jag bli klar med den och uppgifterna till den tills onsdag då den ska vara inlämnad. (Inte imorgon) Fick btw en till bok idag i engelskan, så nu har jag två böcker att läsa.. Kommer bli jobbigt att hålla koll på vilken som e vilken haha. Men det löser sig nog.

Aja, homework awaits me!

Make food not war!

it's been a long ass day

låååång dag, vaknade av att jag hade ont överallt.. krigade mig igenom tre lektioner och satte lektionsanmälan på den sista pallade fan inte. kom hem för en timme sen typ har ba legat i sängen och dragit mig, ska nog gå sätta mig i soffan och börja på boken som vi fick på svenskan idag.. 300 sidor och några uppgifter tills på onsdag, kan väl inte vara allt för jobbigt? Aja, det löser sig nog.

Idag kommer mitt shoutout gå till någon som påverkat mig så otroligt mycket i livet, du har funnits där i vått och torrt och aldrig svikit mig. Älskar dig verkligen från hela mitt hjärta, du är ljuset i mitt liv. När allt känns mörkt och man känner sig helt ensam vet man att man alltid kan komma till dig, din dörr står alltid öppen 24/7. När jag är deprimerad eller har en dålig dag behöver jag bara tänka på dig och allt känns då så mycket bättre. Jag älskar dig verkligen från djupet av min själ, tack för allt..      Mcdonalds <3

hihi :$   

Peace love and FOOD! <3

What is Love really all about?

Love is finding that speciel someone you want to spend the rest of your life with.
Love is letting someone else in to your heart.
Love is giving of yourself.
Love is taking on someones baggage.
Love is hard.
Love is commitment.
Love is eternell.
When you can admit you need that person, thats Love.
Whoever you are, Love can be crazy..

fix&trix

Fick sluta tidigt idag för vår svenska lärare blev lite sur på vår klass, VARFÖR BEHÖVS INTE NÄMNAS! hahaha :$
Så nu sitter jag här och ska äta snart sen dra mig utåt, tackar GUD för helger alltså. Ska verkligen njuta av min helg, och det tycker jag ni också ska göra ;) Vill göra ett litet shoutout till Sivan gian som är så söt så!

Kan fan höra min egen mage kurra.. That can't be a good sign.

Peace and love to Sivan

 


macka :D

Här står jag och äter min macka.... gott (a) Pluggade hela natten och fick ingen sömn i natt, och på det så försov jag mig så jag hann inte äta någon frukost. Bra dag va? Har två timmar engelska, rast nu.. Ska nog dra mig tillbaka.

peace and love to food bitches

....

Klockan är 21.02 och jag pluggar fortfarande.. Om jag räknar med skolan och hur många timmar jag pluggat hemma igår blev det det sammanlagt.... 10 och en halv timme, och idag 8 och en halv timme. Hahaha, JA jag har så tråkigt att jag sitter och räknar ut det. Försöker dra ut på tiden så jag inte behöver gå tillbaka till böckerna..

Märkte nyss att alla inlägg jag skrivit sedan jag börja skriva riktig blogg har handlat om skolarbete.
Bad sign, no life. -.-


Peace and plugg

Sometimes you just totaly black out

Dagen började inge bra.. Hade prov i historia som jag knappt hade orkat plugga till och det märktes när jag skrev  provet också.. Jag ville plugga, jag försökte verkligen. Men när ens lärare är helt SÄMST, och då menar jag verkligen sämst, då pallar man bara inte. Fattade ingenting av det vi hade pratat om på lektionerna eftersom hon hoppar så mycket mellan allting, och mer än hälften av klassen håller med mig. Hade även ett "oförberett test" i samhällskunskapen men det var inte så svårt så jag krigade igenom dagen och nu sitter jag här och kom hem för ungefär en halvtimme sen. Har Italienska prov imorn så jag ska nog dra och plugga nu resten av kvällen, hör av mig imorgon :)

Make love not war

Tryin' something new

Nu ska jag pröva skriva "vanlig" blogg, vad jag gör om dagarna osv.. Kanske inte så intressant, men då behöver ni väl inte läsa heller! aaaaja, har alltid velat pröva ha en sån blogg faktiskt.. Now, down to bizniz ;D

Det har varit en seg jävla dag, känns som alla vardagar har blivit det sedan skolan började.. Allt jag gör nu för tiden är pluggar verkar det som. Försov mig idag, skulle vaknat halv 7 som vanligt men vaknade 8 :/ Pinsamt, första gången på hela skolåret faktiskt (Kan nog ingen från min gamla klass tro om mig). Missade morgonens två timmars lektion i svenska och kom precis i tid till italienskan. Vi pratade om att vilka som ville vara utbytesstudenter och åka till Bolonga och Venedig i en vecka. Då kommer jag i princip åka och bo hos någon och dess familj och sedan kommer någon från Italien komma och bo hos mig och min familj.. Låter faktiskt jätte kul, men vet inte hur hypade mina föräldrar kommer bli över idéen haha. Har prov i Italienska på fredag också by the way.. Lite nojig över det faktiskt. Efter det hade vi levnadslära och pratade om självkänsla, och sedan slutade vi för dagen så jag och kära Amal åt lunch med Liz och Hewan och drog hem efter det. Självklart fick jag och Rana inte plats i bussen som kom så vi fick vänta på nästa och träffade Kajsa på stationen som jag har SAKNAT. Hon är tönt föressten, men det vet hon! :) Har bara pluggat resten av dagen och spenderat lite tid med lil'sis.. Nu sitter jag här och måste gå ner och börja plugga igen, två prov den här veckan ju och jag har inte ens pluggat på hälften! Knas, men det löser sig.

Peace and love hoes


Debattartikel

Normer, vilka bestämmer dom?



När jag satt och tänkte på hur jag skulle inleda denna artikel så var TV:n på i bakgrunden och jag kunde inte hjälpa att se synoptiks reklam. Det var en man som hade dålig syn helt enkelt och hade köpt nya glasögon, när han satte på sig glasögonen sa han plötsligt...  - Oh, nu ser jag allting mycket klarare!
Tänk om man kunde göra så? Fast att man sätter ett par glasögon på hela samhället så alla kunde börja se saker och ting på ett mycket klarare sätt och se allting som det verkligen är. Om ändå allting kunde vara så enkelt..


Allt är individuellt, allt man gör och allt man tycker som inte berör någon än en själv är subjektivt. Med stöd av detta kan jag påstå att många av de norm och oskrivna regler som reglerar vår syn och våra beteenden är förkastliga.

Ta det där med Mode, och tänk på alla som inte hittar de kläder som passar dem för att de inte ser ut som ideal kvinnan/mannen.  Det skrivs på så många ställen om kvinnor som inte kan hitta kläder som passar dem, de kan inte ha det som är mode eftersom  det inte finns i "rätt" storlek. Man kan inte längre se ut som man själv behagar, utan numera är det företagsgubbar som bestämmer den rätta storleken på män och kvinnor.  Det är deras smak, deras storlek och deras ideal som gäller. Ser man inte ut som de tycker har man helt plötsligt avvikit från "normen". Det finns få variationer och till slut måste man anpassa sin kropp efter normerna för att kunna ha på sig kläder man tycker om. Man kan inte välja själv vad man vill ha på sig utan att bli påstirrad utan man måste följa normerna.  Alla verkar släppa sina åsikter om vad de själva tycker är snyggt och följer bara det som står i tidningarna och som visas på reklamer.
Och på tal om mode, vem är det som bestämmer modet?  Varje ny årstid ändras det så kallade modet, och då ska alla börja ha på sig samma saker som de själva självklart inte har bestämt utan än en gång är det storskalliga företagsgubbar (och kvinnor) som har kommit på ett nytt mode för en ny period. Det är inte lösa påståenden utan det är verklighet ute på gatan..


Sedan kan man ju prata om "Den heliga familjen" som har varit mångas slogan i årtusanden.  Enligt vissa ska det vara en man och en kvinna och deras barn, och att det är helt fel att gifta sig med någon av samma kön eftersom att "det inte var så gud ville ha det". Till dem säger jag, kärlek grundas ju från känslor, från vad man känner för en annan individ. När man gifter sig med någon eller älskar någon gör man det för att man älskar den andras egenskaper. Man dras till den andras personliga aspekter inte att man är tjej eller kille. Om det är fel att gifta sig med någon av samma kön, är det då inte lika fel att ingå i äktenskap med någon man inte känner? Det är ju då inte olagligt? Jag anser det vara mer fel att gifta sig med någon man inte ens älskar än någon av samma kön. Hur ska man kunna kontrollera vad man känner?

Då kvarstår bara frågan, hur är man egentligen annorlunda? Det är något jag funderat på länge, vilka är annorlunda i samhället och vad krävs från en för att betraktas som normal? Det finns ingen som kan bestämma vilka som är normala och vilka som är annorlunda eftersom att det inte finns en enda människa på denna planet som är lik någon annan, så hur definerar man då normal?

De som inte håller med om mina åsikter kanske skulle tycka att det är majoriteten av människor som är likadana som är "normala". Men hur vet man att de inte bara blivit flest med tiden? Kanske de som betraktas som annorlunda idag var i majoritet för några år sedan? Eller om några år kanske majoriteten förändras, ändras då termen för "normal" samtidigt eller?  Det känns som mänskligheten har havererat väldigt lågt, det är så lätt för folk att dömma andra bara på grund av hur de klär sig eller hur de pratar, även fast det inte har något med hur man är som person att göra.  Man skulle kunna tro att vuxna och även dagens ungdomar skulle ha kommit in i en sådan nivå av kunskap och insikt i livet att  skulle tänka lite djupare innan de börja dömma folk.

Nu tycker jag det får ta och räcka! Alla måste börja sluta kritisera och dömma varandra, försök förstå varandra istället och försök se saker ut fler synvinklar än bara din egen. Alla är annorlunda för en anledning så istället för att kämpa emot det anamma tillfället till att lära sig mer om exempelvis andra kulturer och försök se vad andra människor har för syn på livet.

/Akar "kuurdiie" Kadiri - 09/09-08

 


Lite snabbt sådär

Enligt Sverigedemokraterna ska Sverige bestå av ett folk, men.. Är vi inte ett folk redan? Sverige består av ca 9 miljoner invånare varav ca 1 miljon inte är svenskfödda, men kallas fortfarande svenskar. De jobbar och betalar skatt precis som alla andra. Så varför är de då inte svenska?  Å andra sidan om man vill tömma Sverige på alla som inte är svenska måste man väl känna samma sak om att tömma Sverige på ALLTING som inte är svenskt? Att Sverige tar emot så många är en otroligt positiv sak eftersom det räddar så många liv, men även för Sverige är det något positivt eftersom att invandrare tillför så mycket till landet. Kultur, kläder, mat och språk är bara några få saker som detta land aldrig skulle kunna klara sig utan. Majoriteten av maträtter och råvaror som säljs i Sverige är inte svenskt, så väl som kläder och möbler. Det är som uttrycket lyder, "- man kan inte ha kakan och äta den också". Vill man sparka ut alla som inte är svenska måste man samtidigt eliminera allting som inte är svenskt. Frågan är bara hur bra Sverige skulle klara sig då?


Jag tror helt tvärtom, ett land ska bestå av folk från hela världen. Genom att vi är så olika, genom att vi har så många olika folkslag, religioner, etniciteter enat i ett land blir vi globaliserade. Vi lär oss om olika kulturer, historier från andra länder och vi lär oss se saker ur helt annorlunda synvinkel. Sverige är ett land som så många från krigsförande länder kommer till eftersom man vet vilka möjligheter som finns, man vill ge sig själv och sin familj ett bättre liv vilket alla individer förtjänar. Och jag tror att tacken för att Sverige ger alla dessa familjer en chans till ett nytt liv är att invandrare tillför så mycket till landet, ge och ta liksom. Eller vad tror ni?

/Akar "kuurdiie" Kadiri - 08/09-08


RSS 2.0