one week left.

'ello the mates! one week left 'til im back in good old sthlm, can't say im looking forward to it. if it was my choice I would just stay here.. aja, har kopt sooo monga skor, ni ska fo se bilder po allt sen nar jag ar hemma. inte po humor att skriva so mkt.

hoppas ni haft en god jul och har ett gott nytt ar dar hemma, saknar er men ska forsoka stanna har ett tag till tror jag.


cheerios!

spot of tea then dear!? haha skojar bara. I LOOOOVE LONDON. Gud, i love the people the accent the PRIICES! I think i might be in love with London, sorry babe you'll always be first on my list but London is a close second =$ I love the feeling of walking up a street in London and seeing the big red busses driving by. Gooood feeling! Well, i went shopping today. hihi, kopte tre par skor och en troja till min alskling julie. hmm, massa underklader och en film. hade so fucking ont i fotterna efter att ha gott runt i affarer hela dagen, but totaly worth it =D imorgon ska jag hunt down some clothes, cant wait.

bitch

London damn cheeeep ass prices. AJ LAAAJK =D
Men damn det kanns som kurdistan har, mina slaktingar ater upp mig. Piercing hit, smink dit, stora orhangen hit. De knas. Men tvo veckor de vart de, det kan ja sto ut med for dom har priserna. Klader, vaskor, parfymer vad du vill ar half off from the prices in sweden! utan overdrift. de chiiiill. Ja vene ens va ja ska skriva im just rambling on, kajsa tvingar mig skriva. hon ville ja skulle lagga en liten shoutout so im gonna holla out to kajsahoooe! =D
du for ingen adidas troja. sug min balle.

MEEERRYY SHITMAS AND A CRAPPY NEW YEAR HOES!

Kurdi comin straigh out of London

London baby

I knoooow, keff uppdatering på sistonde. Me so sorry, men har haft mycket stress blandat med sköna kvällar, har helt enkelt inte haft tid. Ja, lovets början tycker jag firades rätt bra igår? Innan polisen kom och förstörde, as usuall. Om tre dagar bär det iväg till London, ska träffa min älskade barndomsvän Dashne som lämnade oss här i Sverige för några år sen, och ska även träffa släkten. Bästis Aran åker till London samma dag och ungefär samma tid men tråkigt nog sitter vi ej på samma flyg, so sad. Hade tänkt plugga lite också på lovet men nu är ju det uteslutet. Ska plugga ikväll och dagarna innan vi åker.

Ha de så kul när ni ruttnar här i Sverige, jag firar min nyår in London baby ;D
Ska försöka droppa in med ett inlägg någon gång innan vi åker och när jag är där borta!

Adjöken!


the pregnant man, pregnant again.

Vid det här laget måste alla ha hört om mannen som har varit gravid, och ja han är det nu för andra gången. Tycker det var lite skumt faktiskt och jag kan väl tycka att graviditet är kvinnans "jobb" eller vad man ska säga. Men folk dem överdriver när dom ringer och hotar snubben eller sitter och kastar ur sig massa svordomar, han och hans fru vill ju bara ha barn! Folk verkar inte tänka på att de ger någon ett liv!? So what om han har ett barn i magen, är det verkligen det som är det viktiga? Det är inte som att hela barnens uppväxt kommer mixtras med bara för att pappan bär barnet. Har hört folk säga helt sjuka saker, snälla kolla vad dem sitter och flippar över när det finns så himla mycket avskyvärda saker som händer runt om i världen som folk inte ens orkar ta ställning till. Barn blir våldtagna varje dag, folk blir misshandlade och berövade deras hem. Men ändå sitter folk och gör det här till största grejen istället för att försöka förändra runt om i världen.  Hur mycket påverkar liksom mannens graviditet resten av världen?

För alla som inte vet vad jag snackar borde väl dels försöka hålla bättre koll på nyheter haha, och kan komma ikapp ikväll. Pregnant Man visas i kväll 21:00 på Kanal 5.


Love is in the air, as you can see.

Att vara förälskad är att överträffa sig själv.
Man behöver kärlek så som man behöver sömn.
Kärleken får tiden att gå, tiden får kärleken att gå.
Kärlek är ett straff, vi straffas för att vi inte klarar av att vara ensamma.
En kyss är naturens eget underbara knep för att hejda talet när orden har blivit överflödiga.
Kärlekens mått är att leva måttlöst.
De timmar vi är kära flyger fram, de utan kärlek går på kryckor.
Varje tanke som inte är fylld av kärlek tycks mig syndig.
Den största lyckan i livet är övertygelsen om att vi är älskade.
Det finns alltid ett mått av galenskap i kärleken. Men det finns oxå alltid ett mått av förnuft i galenskapen.
Att älska någon djupt ger dig styrka. Allt älskas djupt av någon ger dig mod.
Kärlek är den enda passion som varken lider av en framtid eller ett förflutet.
Ingen kärlek kan ersätta KÄRLEKEN.
För att ett äktenskap ska bli lyckligt krävs det att man förälskar dig många gången, och alltid i samma person.
Man ska inte vara ensam. Och man ska inte vara många. Man ska vara två.
Ingen kvinna gifter sig för pengar, innan en kvinna gifter sig med en miljonär är hon klok nog att först förälska sig i honom.

fääärglinser!

Halloooj! Har aldrig haft linser i mitt liv, är nöjd med min färg. men det skulle ändå vara coolt att pröva på nån helt annorlunda färg någon gång! Just nu får man gratis färgade linser om man har bloggat i mer än två månder, helt naajs!
kolla på www.fargadelinser.com.

this is so not right.

Man ska inte behöva slösa sin helg på allt plugga, det är inte rätt! Vardagarna går ut på att vara i skolan och man är hemma 5, efter man har ätit middag är man alldeles för trött för att plugga mer eftersom att man vaknat sex man har redan pluggat hela dagen i skolan.. Så när helgen kommer så har man högar med böcker som ska läsas och arbeten upp till öronen som ska skrivas. Jag skulle på en kurdisk fest i Solna idag, men neeeeej nu måste jag sitta hemma och plugga så jag inte får IG i historia. JA, SÅ LÅGT HAR JAG SJUNKIT! Hade mvg i nian, och nu har jag nog fått skolans sämsta lärare som är typ senil, så hänga med orkar man inte ens göra på lektionerna.
Aja, till lite gladare nyheter så övningskörde jag idag igen, för tredje gången. Och vi åkte ut på motorvägen :O Kändes lite tidigt, men pappa sa att jag var redo. Det gick bra faktiskt, blir bara lite stressad i rondellerna..

Imorgon åker min tvilling iväg till Libanon, kommer saaaakna dig så så så mycket! Och när du kommer tillbaka har vi en födelsedag som ska firas, och du ska välja tre låtar jag ska sjunga för dig. Ha det såååå kul bebis, and don't forget akke loves dakke!


leder eget val av bostad för flyktingar till ökad segregation?

Ja. Och det tror jag personligen är en nackdel till att flyktingar ska välja bostadsort själv, man vill ju öka integrationen i samhället och att de väljer själva leder automatiskt att de drar sig till förorterna där man hittar egen släkt, vänner och bekanta. Med det blir det ju trångt i kommunerna en studie från Malmö högskola säger att det är alldeles för trångt i just dessa förorter. Men när man senare i tiden tittat på hur det går för familjerna som valt bostad själv, och familjerna som har blivit tillvalda en bostad så ser man att de som valt själva har utvecklats snabbare och kommit ut i arbetslivet på bara några år. Men sedan tror jag även att de drar sig dit för att hitta en sorts trygghet i ett främmande land, vilket är förståeligt när man inte kan språket och inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Det leder även till att man får hjälp och stöd med att förstå sig på landet och hur man tar sig till väga vilket successivt får folk in på arbetsmarknaden snabbare, och det behöver vi i dagens Sverige. Arbetslösheten har ökat och för att ekonomin ska komma upp på sina fötter igen behöver vi så mycket folk som möjligt ute i arbete.

Eller vad tror ni? Tycker du flyktingar ska få välja bostad själv eller att staten ska bestämma?

 


my brother makes sounds like a lion

i'm a lion... rawr? yes.. that's the question wich i pounder upon.. .. upon.. pon pon.. this could go on for days.
ANYHOE (w), and yes i mean you sister!

In other news, barack obama for president!
haha im just kidding, i know the other guy won..

HIHIHIHIHIH OR NAAAT, jag är på skojigt humör idag.

Förstår inte ens varför jag är såhär, är egentligen otroligt utmattad. Har ett historia arbete som ska in nästa vecka som jag knappt haft uppmärksamhet på när vi gått igenom på lektion, ingen aning varför. sedan fick vi ett nytt arbete på engelskan som går ut på att vi ska kolla på en film och analysera den, det kommer nog gå bra. Vi kollade på freedom writers också på engelskan, gud jag kan inte ens räkna hur många gånger jag har sett den. Helt otrolig film, så himla rörande. Verkligen ett MÅSTE att se för er som inte gjort det! Filmen jag valt att analysera är P.S I love you som kommit att bli en av min favorit filmer, tror jag grät minst 20 gånger under filmens gång.

För er som inte såg har jag en ny länk, Adnans blogg. De som känner mig vet väl vem Adnan är, haha. Kolla in den, smart kille de där. The love of my life for those who don't know ;)



Retaliation?

Satt på tåget på väg hem från skolan för ca en timme sen och läste City tror jag det var. Läste om en kvinna som blivit våldtagen av en man som nästan bor granne med henne. Hon polisanmälde det direkt efteråt och åtalet togs upp en månad senare i tingsrätten. Mannen dömdes till hennes glädje då till 2 år och hon kände sig trygg. Men självklart överklagar mannen och byter advokat, och friges!? Satt hela resan hem sedan och funderade över det, hur kan man bara ångra sig på grund av att mannen bytt advokat och överklagat om de hade nog med bevis eller bestämt sig för att finna honom skyldig!? Det är inte svea hovrätt som måste leva med honom som granne och leva i skräck. Den här kvinnan har fått ta sömntabletter för att somna, gå hos en psykolog osv för att klara sig igenom det här och ingen bryr sig? De som har makten att hjälpa henne, att straffa honom, de gör inte det?

Bullshit, that's what I call it.


Celibat by choice?

Läste nyss i aftonbladet om 105åriga clara som fortfarande är oskuld (!?) Klar värderingfråga skulle jag säga, vill man gå igenom hela sitt liv utan att få uppleva att ha sex med någon, utan att veta vad det är man missar? Det är väl viktigare för vissa än vad det är för andra antar jag, och vissa kanske bara som clara inte har något intresse i sex. Men haha, det låter lite som att vara på "den säkra sidan" att inte ens pröva bara för att de verkade lite krångligt hahaha. Inte för att jag tycker att man bör stressa in i något man inte är redo för, allt i sin rätta tid!

men våga ta en chans, det är vad jag tycker. - Innan du firar din 105års dag som oskuld.


Bloggförflyttning

Skepp O Hoj! Min kära kusin har informerat mig om att min blogg ska förflyttas (?) Så jag kommer numera inte befinna mig på blogg.se, utan på någon länk som då kommer heta www."någotnamn".inteidag.com på ett ungefär. antagligen kommer "någotnamn" ersättas med kuurdiie. Och ja, jag vet att det har varit lite ojämnt med mina inlägg men jag ska försöka bättra mig och hoppas att mina läsare har tålamod! Nu ska det bli uppdation in the nation ska ni se! Kör lite blandat från vad jag hade förut, blir lite poesi och lite vardagssnack också.

Im back in black suuuckaaaz

RSS 2.0