Lite snabbt sådär

Enligt Sverigedemokraterna ska Sverige bestå av ett folk, men.. Är vi inte ett folk redan? Sverige består av ca 9 miljoner invånare varav ca 1 miljon inte är svenskfödda, men kallas fortfarande svenskar. De jobbar och betalar skatt precis som alla andra. Så varför är de då inte svenska?  Å andra sidan om man vill tömma Sverige på alla som inte är svenska måste man väl känna samma sak om att tömma Sverige på ALLTING som inte är svenskt? Att Sverige tar emot så många är en otroligt positiv sak eftersom det räddar så många liv, men även för Sverige är det något positivt eftersom att invandrare tillför så mycket till landet. Kultur, kläder, mat och språk är bara några få saker som detta land aldrig skulle kunna klara sig utan. Majoriteten av maträtter och råvaror som säljs i Sverige är inte svenskt, så väl som kläder och möbler. Det är som uttrycket lyder, "- man kan inte ha kakan och äta den också". Vill man sparka ut alla som inte är svenska måste man samtidigt eliminera allting som inte är svenskt. Frågan är bara hur bra Sverige skulle klara sig då?


Jag tror helt tvärtom, ett land ska bestå av folk från hela världen. Genom att vi är så olika, genom att vi har så många olika folkslag, religioner, etniciteter enat i ett land blir vi globaliserade. Vi lär oss om olika kulturer, historier från andra länder och vi lär oss se saker ur helt annorlunda synvinkel. Sverige är ett land som så många från krigsförande länder kommer till eftersom man vet vilka möjligheter som finns, man vill ge sig själv och sin familj ett bättre liv vilket alla individer förtjänar. Och jag tror att tacken för att Sverige ger alla dessa familjer en chans till ett nytt liv är att invandrare tillför så mycket till landet, ge och ta liksom. Eller vad tror ni?

/Akar "kuurdiie" Kadiri - 08/09-08


Kommentarer
Postat av: eyo

du har rätt om heldel men med globalisering förlorar man oftast sitt ursprung sin kultur eftersom man får så mkt nytt från andra kulturer. då börjar man känna sig ensam i samhället, kanske df sd finns idag, för nationalismen för att stärka den svenska kulturen.

2008-09-08 @ 21:19:23
Postat av: Akar

Sverigedemokraterna bör tänka om lite isf, visst de får gärna tycka att det bara ska vara ett folk i Sverige men samtidigt måste man ju eliminera allt utlänskt också då.

2008-09-08 @ 21:22:41
URL: http://kuurdiie.blogg.se/
Postat av: Jasmin

Du har rätt, smart kurd där ;) <3

2008-09-08 @ 21:32:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0