God Jul Gott Folk

Familjer runt om i världen delar denna fina dag tillsammans, en dag av glädje och ljus. Dagen handlar ej om presenter eller materiella saker. Den handlar om att vara omringad av nära och kära som man älskar och som älskar en tillbaka. Man vaknar på morgonen av att solen skiner och marken, träden, husen och allt runt omkring är täckt av vit, orörd snö. Alla är fyllda av den här julstämningen som man inte riktigt kan sätta fingret på var den kommer ifrån, men den är liksom där när man vaknar, vare sig man vill det eller inte.
Det är dagar som denna man kan önska att det fanns en sammanhållning mellan de människor som står en närmast. Man önskar att denna julstämningen omfattade de man ska vara med under dagen, vare sig man firar eller inte. Man önskar att allt bara magiskt kunde förändra sig och saker kunde bli som förut då alla satt tillsammans och pratade, skrattade och bara njöt av varandras närvaro.

Men det är dags att inse faktum, julen kommer inte få allting att bli bra, och få människor att inse vad de håller på med. Det är bara en dag, en dag som kommer vara över snart. Ingenting kommer förändras, alla kommer sitta i olika rum och göra det dem gör utan att bli störda. Den där obehagliga middagen kommer förekomma bara för att försöka dölja sanningen, att ingen av oss egentligen vill vara där, och den kommer vara över 10 minuter senare.

De flesta längtar till julen, för då är det obligatoriskt för familjen att vara tillsammans vare sig man har jobb eller skola, och är julen är en bra ursäkt för att komma ifrån alla förpliktelser och bara kunna umgås en dag. Däremot finns det vissa som ser jultiden som en plåga, man har en plikt att klistra på ett smile och agera som att man njuter av dagen..

Julen är allt en härlig tid...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0